Διαθεσόπουλος: «Υπάρχει πλούτος»

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011


Για τις περικοπές που αναμένεται να γίνουν στον ελληνικό αθλητισμό τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, στον Sentra 103.3. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ που βλέπει τους αθλητές και τις αθλήτριες των εθνικών ομάδων του πόλο να φέρνουν επιτυχίες
στην Ελλάδα δεν καταλαβαίνει το λόγο των περικοπών.
Είναι ντροπή, είναι καταστροφή, είναι αλόγιστα πράγματα», χαρακτήρισε την πρόθεση της Πολιτείας. Ενώ αναφέρθηκε και στην επιτυχία της ομάδας νέων ανδρών της εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. «Εγώ είμαι στεναχωρημένος που δεν πήραμε το χρυσό, γιατί είχαμε την καλύτερη ομάδα», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Διαθεσόπουλου στον Sentra 103.3:
-Για περικοπές που θα κάνει η Πολιτεία στον αθλητισμό:
Αυτά τα πράγματα που γίνονται είναι αλλότρια πράγματα και αδικαιολόγητα πράγματα. Διότι τα λεφτά που παίρνει ο ελληνικός αθλητισμός είναι ελαχιστότατα. Είναι 0,0 του προϋπολογισμού. Έλεος. Δεν θα σωθεί η Ελλάδα με το να καταποντίσουμε τον αθλητισμό που απασχολεί το 80% της νεολαίας. Είναι ντροπή, είναι καταστροφή, είναι αλόγιστα πράγματα. Είναι πράγματα τα οποία δεν έχουν λογική. Θλίβομαι, λυπάμαι. Λυπάμαι πραγματικά. Είναι εξόφθαλμες και κοντόμυαλες αποφάσεις. Είμαι απογοητευμένος. Είναι τόσα λίγα, είναι ελάχιστα αυτά που παίρνει ο ελληνικός αθλητισμός σε σχέση με αυτά που δαπανώνται καθημερινά ένθεν και ένθεν χωρίς ανταπόκριση, είναι τόσα πολλά αυτά που δίνει ο ελληνικός αθλητισμός, είναι τρομερά δυσανάλογο.
Δεν έχω καμία επίσημη ενημέρωση. Αν είναι από τον τρέχοντας προϋπολογισμό ή περικοπή θα πάμε όλοι φυλακή. Διότι έχοντας στα χέρια μας έναν προϋπολογισμό που μας έδωσε η Ελληνική Πολιτεία, εμείς τα έχουμε κάνει όλα, τον έχουμε τελειώσει, τον έχουμε δαπανήσει αυτόν τον προϋπολογισμό. Πως θα πληρώσουμε; Να πάμε φυλακή; Να κόψουμε τα κεφάλια μας; Αυτοί οι άνθρωποι δηλαδή είναι από άλλο πλανήτη; που ζούνε; Όποιοι και αν είναι.
Να τους στείλουμε το μήνυμα γιατί υπάρχει ο μύθος για τους ομοσπονδιάρχες, για τις ομοσπονδίες, για τις σπατάλες. Κουραφέξαλα είναι όλα αυτά. Είναι ψέματα. Ιδιαίτερα τώρα με τη διαύγεια που έχουμε μπει και δεν μπορούμε ν' αγοράσουμε ούτε ένα στυλό. Δεν πατάνε ένα κουμπάκι να δούνε που πάνε τα λεφτά τους. Και αν πιάνουνε τόπο. Ο αθλητισμός παίρνει 129-130 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για μία τρίχα από τα μαλλιά της κεφαλής τους. Και θέλουν αυτή την τρίχα να την ισοπεδώσουν; να την ξυρίσουν; Δεν είναι κανένα αξιόλογο ποσό. Επειδή και εγώ είμαι πολίτης αυτής της χώρας και βιώνω την κατάσταση αυτή της χώρας δεν είμαι κανένας ξένος, κανένας απόμακρος.
Εάν πρόκειται να σωθεί η κατάσταση με αυτό το πράγμα που πάνε να κάνουν εγώ είμαι μαζί τους. Το μόνο που κάνουνε είναι να διώχνουν περισσότερα παιδιά, να μειώνουν τις δυνατότητες αυτή η Ελλάδα να αναδεικνύεται, αυτή η Ελλάδα να αναγνωρίζεται.
Αν υπήρχε φιλότιμο θα δίνανε και άλλα τόσα σε αυτά τα παιδιά, αυτές τις ομοσπονδίες , αυτά τα σωματεία, στον αθλητισμό μας να πάμε πιο ψηλά. Και να χαρούμε να πάμε την σημαία μας ψηλά. Να ακούμε τους εθνικούς μας ύμνους. Να καταλαβαίνει η υφήλιος ότι δεν είμαστε οι τελευταίοι του κόσμου. Δεν είμαστε της υποτέλειας. Δεν είμαστε της λοιδορίας, της υποτίμησης. Δεν είμαστε η χώρα η ανυπόληπτη. Είμαστε ψηλά μπορεί να είμαστε και πιο ψηλά από τις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου. Και αυτό το δίνει μόνο ο αθλητισμός. Έλεος. Λιγάκι μυαλό πια. Έλεος, κοινή λογική”.

-Για το χάλκινο μετάλλιο στο πόλο:
Δεν πήραμε το χρυσό, γιατί μας το δίνανε και το χαρίσαμε. Δύο φορές. Ο ημιτελικός με τους Σέρβους ήταν ο τελικός. Γιατί αποδείχτηκε από το αποτέλεσμα του αγώνα Σερβίας-Ισπανίας, ότι το παιχνίδι θα ήταν περίπατος για την ομάδα μας. Συμβαίνουν αυτά στον αθλητισμό. Τι να κάνουμε; Εγώ είμαι στεναχωρημένος που δεν πήραμε το χρυσό, γιατί είχαμε την καλύτερη ομάδα. Αλλά έτερον -εκάτερον. Παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν. Πέρυσι το χάσαμε στα πέναλτι. Τώρα στην παράταση. Φτάσαμε στην παράταση με τα σκάνδαλα του αιώνα.

-Για τις επιτυχίες του πόλο:
Οι άντρες προετοιμάζονται. Έχουμε να περάσουμε τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού. Περάσαμε τον πρώτο γύρο. Έχουμε δύο παιχνίδια με την Σλοβακία, πιστεύω να περάσουμε και να πάμε στο Αϊντχόφεν, Στόχος μας είναι να περάσουμε και πιστεύω το επίπεδο μας είναι για να περάσουμε και να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, δεν μπορεί να υπολογιστεί σε χρήμα. Εδώ και χρόνια, έχουμε υποδομές, έχουμε οργανόγραμμα. Έχουνε μία πορεία που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί από συγκυρία. Έχουμε δηλαδή μία συνέχεια, μία διάρκεια.

Για το μέλλον του πόλο:
Υπάρχουν καλές βάσεις. Βγήκε ένας συνάδελφος σου όταν πήραμε και το χρυσό και είπε “εντάξει τώρα πήραν το χρυσό. Τι θα γίνει η εθνική ομάδα δεν έχει μέλλον”.
Μήπως κατάλαβε τι έγινε 15 μέρες μετά; Τα κορίτσια της Μαδρίτης παρότι ήταν για '94 γεννημένες, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είναι σχεδόν όλες '95, '96 και '97. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι έχουμε Εθνική ομάδα μέχρι το 2030. Ο Τομ Χοτ ο γκουρού του παγκοσμίου πόλο όταν ήρθε εδώ στο Βόλο, μου είπε: “Δημήτρη τέτοια ομάδα στην ζωή μου, στην υδατοσφαίριση δεν έχω ξαναδεί”. Για τα κορίτσια τα μικρά. Καταλαβαίνεις τι έρχεται από πίσω. Υπάρχει πλούτος από πίσω. Αλλά τα διώχνουμε τα παιδιά μας. Ο Δελληντουνιάς και ο Καπότσης τα θέλουν τα παιδιά μας. Εμείς τις κλείσαμε τις πόρτες για τα παιδιά στα πανεπιστήμια με τον απαίσιο νόμο που έγινε το 2008. Διώχνουμε τα παιδιά μας. Τους πρωταθλητές μας, τους μεταλλιούχους μας.
Τους παγκόσμιους πρωταθλητές τους μαζεύουνε οι Αμερικάνοι. Ντροπή μας σαν λαός, σαν έθνος. Εντάξει με τα λεφτά. Είναι η οικονομική κατάσταση τέτοια που τους επιτρέπει να κόβουνε αλόγιστα λεφτά, όπου γουστάρουνε. Χωρίς συνέπεια και χωρίς μυαλό. Είναι κάποια πράγματα που δεν έχουνε κόστος και οι άνθρωποι είναι καταστροφικοί. Δηλαδή αυτό χαλάει τον προϋπολογισμό; Η MVP της Ευρώπης και πρωταθλήτρια κόσμου η Αγγελική Γερόλυμου να μην μπορεί να πάρει άδεια από την δουλειά της για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και να βάζει από την τσέπη της. Να τα παρατήσουμε να διαλύσουνε όλα. Θα ευχαριστηθούνε;”
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ