Επιλέξτε σωστά !

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Το Φθινόπωρο είναι η εποχή που τα σωματεία ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους νέους «αθλητές»,οργανώνουν γι΄αυτό το σκοπό νέα προγράμματα υποδοχής και καλούν τους γονείς… να οδηγήσουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό.
Όσο και να φαίνεται απλό, η διαδικασία αυτή θεωρείται πολύ σημαντική για το παιδί που έρχεται κοντά στον αθλητισμό για πρώτη φορά και μια σωστή επιλογή, θα το βοηθήσει να αγαπήσει τον αθλητισμό και να αναπτύξει γρήγορα
τις δεξιότητές του.
Ο γονέας έχει να επιλέξει ανάμεσα στην επιθυμία του παιδιού, την δημοφιλία του αθλήματος και φυσικά την προσωπική του επιθυμία για το άθλημα που θα ασχοληθεί το παιδί του.
Παράγοντες για σωστή επιλογή του αθλήματος όπως ο σωματότυπος ή ο χαρακτήρας του παιδιού, δεν πρέπει να μας απασχολούν σ΄αυτή τη φάση επαφής του παιδιού με τον αθλητισμό.
Πάντως εκείνο που πρέπει να πρυτανεύει στις αποφάσεις σας, είναι ότι πάτε το παιδί σας στον αθλητισμό, όχι για να περάσει κάπου την ώρα του, αλλά για να αναπτύξει τις δεξιότητές του και να περνάει ευχάριστα με τα άλλα παιδιά και τον προπονητή του.
Καλό είναι να αποφεύγουμε να βάζουμε ταμπέλες στα παιδιά μας ακόμη και αν έχουμε ενδείξεις για τις δυνατότητές τους. Ταμπέλα του γρήγορου, του μπαλαδόρου, του δυνατού θα μας οδηγήσουν πιθανότατα σε λάθος επιλογή.
Το ίδιο ισχύει για το άθλημα όπως το τάδε είναι επικίνδυνο, το άλλο μειώνει την ανάπτυξη, ή είναι γι’ αυτούς που έχουν πολλά λεφτά.
Δώστε στα παιδιά τη δυνατότητα αν το θέλουν, να γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα αθλήματα και πιθανότατα το ένστικτό τους, θα τα οδηγήσει σωστά.
Ένας σημαντικός παράγοντας στο οποίο ο γονέας έχει συμμετοχή, είναι η επιλογή του σωματείου και μάλιστα εδώ, τα κριτήρια πρέπει να είναι είναι αντικειμενικά και συγκεκριμένα.
Δεν πάμε το παιδί μας σε όποιο σωματείο βρούμε μπροστά μας, αλλά πριν αποφασίσουμε εξετάζουμε με προσοχή το πρόγραμμα, την ιστορία, αθλητικές επιτυχίες και στόχους και το προπονητικό τιμ του σωματείου που μας ενδιαφέρει, σε συνδυασμό με το οικονομικό κόστος κάθε φορά. 
Καλό είναι να θυμάστε ότι στον αθλητισμό οι καλοί αθλητές δεν γεννιούνται αλλά γίνονται και συνεπώς ο ρόλος του σωματείου που θα βοηθήσει σωστά στα πρώτα του βήματα το παιδί σας, είναι πολύ σημαντικός και κρίσιμος!





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ