Ώρα για τελικούς στην Α1 ανδρών

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Από το Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά αρχίζει την Τετάρτη (25/5) η τελική σειρά των αγώνων στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 ανδρών. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός φιλοξενεί στις 7 μμ την Βουλιαγμένη (διαιτητές Μοίραλης.
Βασιλείου) στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου.Ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά ξεπέρασε με συνοπτικές διαδικασίες τον Παναθηναϊκό, 2-0 νίκες και για 14η συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται στον τελικό του πρωταθλήματος.

Από το 1998 μέχρι και πέρυσι η ομάδα του Πειραιά έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια 11 φορές (συνολικά έχει 23 τίτλους, οι 15 στην Α1) χάνοντας στους τελικούς μόνο το 1998 από τη Βουλιαγμένη και το 2006 από τον Εθνικό.


Από εκείνη τη χρονιά, το 1998, η Βουλιαγμένη κέρδισε τον τρίτο και τελευταίο μέχρι σήμερα τίτλο της ιστορίας της, το 1991 και το 1997 οι άλλοι δύο.


Οι «μπέμπηδες έπειτα από μια εκπληκτικά σταθερή πορεία στην κανονική περίοδο, όπου πήραν τη 2
η θέση, κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, να κερδίσουν τον Πανιώνιο με 2-1 νίκες και να αφήσουν την ομάδα της Νέας Σμύρνης έπειτα από δύο χρόνια εκτός του τελικού του πρωταθλήματος.

H Βουλιαγμένη εμφανίζεται στον τελικό έπειτα από εφτά χρόνια και πλέον δεν έχουν να χάσουν τίποτα απέναντι στον Ολυμπιακό που είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.


Ο δεύτερος τελικός θα γίνει το Σάββατο 28 Μαίου στη Βουλιαγμένη (7 μμ, Σταυρίδης, Μπιράκης) για να ακολουθήσει η διακοπή για την συμμετοχή του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας στην Κάλυμνο.


Ο 3
ος τελικός έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 8 Ιουνίου στον Πειραιά κι αν χρειαστεί 4ος και 5ος τελικός θα γίνουν στη Βουλιαγμένη στις 12 Ιουνίου και στον Πειραιά στις 15 Ιουνίου, αντίστοιχα.



Για μια θέση στην Ευρωλίγκα

Οι δύο χαμένοι των ημιτελικών μπαίνουν στη δική τους σύγκρουση για την 3
η θέση του πρωταθλήματος, που δίνει και το τελευταίο εισιτήριο για την Ευρωλίγκα της ερχόμενης περιόδου.

Ο Πανιώνιος φιλοξενεί στον πρώτο αγώνα την Τετάρτη (25/5) τον Παναθηναϊκό στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης (7 μμ, Κουρέτας, Μπουδραμής) και πάει για την πρώτη από τις δύο απαιτούμενες νίκες για την κατάκτηση της 3
ης θέσης, που θα γλυκάνει κάπως τον αποκλεισμό από τη Βουλιαγμένη.

Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ το Σάββατο 28 Μαίου (7 μμμ Σταυρόπουλος, Σπανούδης) κι αν χρειαστεί και τρίτος αγώνας θα γίνει στις 8 Ιουνίου, μετά το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου μετέχουν και οι δύο ομάδες.
ΠΗΓΗ:onsports 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ