Μετεξεταστέες στην άμυνα οι γυναίκες

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Η Ιταλία έγινε Καζακστάν, αλλά σε κάθε περίπτωση η πρεμιέρα της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών στο εξαεθνές τουρνουά «Κίρισι Καπ» που φιλοξενείται στο Κίρισι της Ρωσίας ήταν προβληματική. Η εθνική ομάδα της Ιταλίας, δεν μετέβη τελικά στη Ρωσία και τη θέση της πήρε το Καζακστάν με το τελικό 13-13
να αφήνει ανάμικτα συναισθήματα στα μέλη της εθνικής ομάδας.Τα 13 γκολ που δέχθηκε η εθνική ομάδα από το Καζάκστάν είναο πάρα πολλά κι αυτό ακυρώνει την καλή επιθετική λειτουργία της για τρία οκτάλεπτα, όπου σημείωσε τα 12 από τα 13 γκολ.

Όπως και να έχει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης θα έχει την ευκαιρία μέσα από αυτά τα παιχνίδια να δοκιμάσει συστήματα εν όψει της τελικής φάσης του «Γουόρλντ Λιγκ», αλλά κυρίως για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σαγκάη.

Η εθνική ομάδα είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, αλλά παρόλα αυτά στα τρία πρώτα οκτάλεπτα είχε τον πάνω χέρι στον αγώνα, έστω κι αν η αμυντική λειτουργίας της δεν ήταν καλή.Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με πρώτη σκόρερ την φουνταριστή Αλεξάνδρα Ασημάκη (5 γκολ) προηγήθηκε 2-0 και 5-3 στο τέλος της πρώτης περιόδου, αυτή η διαφορά των δύο γκολ διατηρήθηκε και στο δεύτερο οτκάλεπτο, εμ'ω με γκολ των Ασημάκη και Αβραμίδου έκανε δύο φορές το +3 στην τρίτη περίοδο, 11-8 και 12-9.

Όμως στα τελευταία εννέα λεπτά του αγώνα οι διεθνείς κόλλησαν επιθετικά, τη στιγμή που η άμυνα συνέχιζε να μπάζει.

Το Καζακστάν το εκμεταλλεύτηκε και με τρία απανωτά γκολ από την Γιέλενα Τσεμπότοβα ισοφάρισε σε 12-12, 4:49 πριν από το τέλος.

Η Αντι Μελιδώνη έκανε το 13-12, 3:57 πριν από το τέλος, αλλά ήρθε μια πρώην γνώριμη του ελληνικού πρωταθλήματος. η Μαρία Γκριτσένκο να γράψει το τελικό 13-13, 28'' πριν από το τέλος.

Μορφέσης: «Έτσι δεν πάμε πουθενά»

Χαρακτηριστικές της κακής αμυντικής παρουσίας της εθνικής ομάδας ήταν και οι δηλώσεις του Ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Μορφέση.

«Δεν πήγαμε καθόλου καλά και κυρίως στην άμυνα. Ήμασταν εκτός τόπου και χρόνου. Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε 13 γκολ από το Καζακστάν. Είναι πάρα πολλά. Θα πρέπει να συνέλθουμε και να βελτιωθούμε. Το τουρνουά είναι προπονητικό, αλλά πρέπει να δούμε που βαδίζουμε. Όταν δέχεσαι δεκατρία γκολ από το Καζακστάν δεν πας πουθενά».
Η εθνική ομάδα στο δεύτερο παιχνίδι της στο τουρνουά θα παίξει την Τετάρτη (1η Ιουνίου) με την Αυστραλία (3.30 μμ ώρα Ελλάδας).

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 4-5, 3-2, 1-3.


Ελλάδα (Μορφέσης):
Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη 1, Ψούνη 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 5, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου 1, Μανωλιουδάκη 1, Αντωνάκου, Λαρά 2, Παπαϊωάννου .
Καζακστάν (Σαζίκιν): Γκριτσένκο 4, Τσεμπότοβα 4, Ζουμπκόβα 2, Αλεξάντροβα 2, Τσεγκοντλάγιεβα 1.
ΠΗΓΗ:sentragoal

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ