Πέντε νέα πρόσωπα

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Το USA Water Polo Hall of Fame ανακοίνωσε τα νέα ονόματα, που θα μπουν στο κλαμπ του Hall of Fame.Η εκδήλωση γίνεται κάθε χρόνο και φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου, στο Λος Άντζελες. Για τη φετινή χρονιά, αποφασίστηκε να γίνουν μέλη αυτού του πολύ κλειστού κλαμπ-το οποίο
απαριθμεί 239 άτομα- 3 άνδρες και 2 γυναίκες. Οι εκδηλώσεις άρχισαν το 1976, και μέλη του κλαμπ είναι ήδη κάποια από τα πολύ μεγάλα ονόματα του Αμερικανικού  πόλο
Οι φετινοί προτεινόμενοι είναι:

Κάιλ Κοπέλ
Πέρασε και από την Ελλάδα (Χανιά και ΠΑΟΚ). Το ύψος του τον ανάγκασε να ασχοληθεί αρχικά με το μπάσκετ, αλλά στη συνέχεια κάποιοι τραυματισμοί τον έφεραν στα κολυμβητήρια, όπου «βρήκε» την υγειά του.
Ο Κοπ ανακηρύχθηκε 3 φορές «All American» και αγωνίστηκε στην Εθνική ομάδα των ΗΠΑ πάνω από δέκα χρόνια (τη δεκαετία του 90).
Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1996 και το 2000, ενώ όταν σταμάτησε την ενεργό δράση, ασχολήθηκε με την προπονητική. Υπήρξε μέλος της γυναικείας ομάδας των ΗΠΑ στα Παγκόσμια πρωταθλήματα του 2003 και του 2007 (χρυσά μετάλλια), και στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 (χάλκινο) και το 2008 (ασημένιο).
Σήμερα, ο Κάιλ Κοπ είναι προπονητής της Εθνικής ομάδας Νεανίδων των ΗΠΑ και υπεύθυνος προπονητής στο Golden West College.


Βολφ Βίγκο
Άλλος ένας παίκτης που έχει θητεύσει στην Ελλάδα και στην ομάδα του Εθνικού. Πραγματοποίησε μια πολύ μεγάλη καριέρα, η οποία ξεκίνησε από ηλικία 13 ετών στην ομάδα New York Athletic Club.
Στα 17 του, με την ομάδα του σχολείου του Μπρονξ κατέκτησε το μοναδικό μέχρι στιγμής πρωτάθλημα σχολείων, που έχει κατακτηθεί από Πολιτεία, πλην Καλιφόρνιας .
Ο Βίγκο είναι ο μοναδικός παίκτης του Στάνφορντ που έχει αναδειχθεί 4 συνεχόμενες φορές παίκτης της χρονιάς.
Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες το 1996 , 2000, και 2004. Στην Ατλάντα έγινε ο πρώτος παίκτης, μετά από 40 χρόνια, που συμμετείχε στην Εθνική και προερχόταν από τις ανατολικές πολιτείες.
Σήμερα είναι προπονητής στο πανεπιστήμιο της Σάντα Μόνικα, και σχολιαστής του NBC στις μεγάλες διοργανώσεις του αθλήματος.


Μάικλ Γκαριμπάλντι
Ο Γκαριμπάλντι υπήρξε εξαιρετικός κολυμβητής και πολίστας, και είχε προκριθεί στους ολυμπιακούς αγώνες του 1964 και στα δύο αθλήματα. Όμως, δεν κατάφερε να συνεχίσει να αγωνίζεται ως πολίστας, αφού θεωρήθηκε επαγγελματίας (είχε δεχθεί θέση δασκάλου).
Εξαφανισμένος από το χώρο, για 2 δεκαετίες επανήλθε αγωνιζόμενος για το Γκουάμ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων το 1988. Από τότε, αγωνίστηκε να καθιερώσει το πόλο για τους βετεράνους στις ΗΠΑ και τα κατάφερε. Δημιούργησε την πρώτη εθνική ομάδα πόλο βετεράνων, και αγωνίστηκε από το 1988 έως και το 2008 σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος Masters, με την ομάδα του Ελ Σεγκούντο της Καλιφόρνια, παραμένοντας συνεχώς στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση.
Σήμερα είναι ο οικοδεσπότης και ιδρυτής του τουρνουά Nappa Valley Masters, προπονητής στο γυμνάσιο της Νάπα και στην ομάδα Νορθ Μπέι Γκρίζλις κλαμπ.


Ρόμπιν Μπόρεγκαρντ
Υπήρξε από τις καλύτερες παίκτριες των ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 90 και τη επόμενη δεκαετία.
Κατέκτησε 2 μετάλλια σε Ολυμπιακούς αγώνες (ασημένιο στο Σίδνεϊ το 2000, και χάλκινο στην Αθήνα 2004).
Κατέκτησε 3 πρωταθλήματα με το πανεπιστήμιο του UCLA, ενώ μια φορά αναδείχθηκε και πολυτιμότερη παίκτρια του πρωταθλήματος.
Σπούδασε φυσικοθεραπεία και τώρα εξασκεί το επάγγελμά της, στη Σάντα Μαργκαρίτα. στην Καλιφόρνια.


Τζένι Τζάκομπσεν
Από τις πρωτοπόρους του αθλήματος, που ξεπερνά ακόμη και τις στατιστικές.
Έφερε το πόλο  στην Αμερική μέσω του σχολείου της Πασαντίνα και στη συνέχεια στο πανεπιστήμιο της Σάντα Μπάρμπαρα. Υπήρξε αρχηγός των εθνικών ομάδων γυναικών και νεανίδων.
Εξακολουθεί να αγωνίζεται στην κατηγορία των βετεράνων, και γράφει άρθρα για το πόλο στο «Scoreboard Magazine».

ΠΗΓΗ:onsports.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ