Παραδόθηκε η Φλόγα

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Σε πανηγυρικό κλίμα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/5) η τελετή αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, για το θερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας.Στη διοργάνωση, που θα φιλοξενηθεί στην Τραπεζούντα της Τουρκίας, από τις 23 μέχρι τις 30 Ιουλίου
θα συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες από 49 χώρες.
Η Τελετή άρχισε με χαιρετισμό του εκπροσώπου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Κίκη Λαζαρίδη, που δήλωσε, μεταξύ άλλων : «Είναι μεγάλη τιμή και προνόμιο για μένα να εκπροσωπώ την Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή σε μία τέτοια τελετή. Το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας είναι το «παιδί» του πρόεδρου της ΔΟΕ, Ζαγκ Ρογκ, η πρότασή του για την διοργάνωση αυτών των αγώνων έγινε το 1990 και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και το εκτελεστικό συμβούλιο. Τα φεστιβάλ αυτά είναι σε απόλυτη συμφωνία με το πνεύμα του Πιέρ ντε Κουμπερτέν, που είχε γράψει πως «το πνεύμα του Ολυμπιακού Κινήματος είναι να συνεισφέρει στην δημιουργία ενός καλύτερου και πιο ειρηνικού κόσμου με το να επιμορφώνει τους νέους μέσω του αθλητισμού». Το πρώτο φεστιβάλ διοργανώθηκε στις Βρυξέλες και έκτοτε έχουν ακολουθήσει άλλα εννέα με πολύ μεγάλη επιτυχία».

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, που μεταξύ άλλων τόνισε: «Το Παναθηναϊκό Στάδιο ανοίγει και πάλι την φιλόξενη αγκαλιά του, για να υποδεχθεί τη Φλόγα που θα φωτίσει το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας της Τραπεζούντας. Η Ιερή Φλόγα που θα ανάψει εδώ σήμερα, αναδεικνύει στο έπακρο της Ολυμπιακές αξίες, καθώς γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον και στη συνέχεια μέσα από το ταξίδι της φέρνει και ενώνει διαφορετικές πολιτιστικές κληρονομιές, ιδεολογίες και συνειδήσεις. Η σημερινή όμως Τελετή Αφής έχει για την Ελλάδα και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ξεχωριστή σημασία, καθώς έχουμε τη μεγάλη χαρά να παραδίδουμε τη Φλόγα στη γειτονική μας Τουρκία, με την οποία εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουμε ισχυρούς δεσμούς και όσα μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από όσα μας χωρίζουν».

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, που είπε: «Η Φλόγα είναι το ιερό των ιερών του ελληνικού αθλητισμού και της ελληνικής αθλητικής παράδοσης. Είμαστε περήφανοι γιατί η Φλόγα αυτή συντροφεύει την χώρα μας και τις καρδιές μας από πολύ-πολύ  παλιά και σήμερα είναι το οικουμενικό σύμβολο το οποίο ενσαρκώνει την ανθρώπινη προσπάθεια, το μόχθο, την προσπάθεια για την καλυτέρευση του ανθρώπου, σωματική και πνευματική»
Στη συνέχεια έλαβε χώρα η επίκληση της Πρωθιέρειας, Ινώς Μενεγάκη, στο θεό Απόλλωνα και η Αφή και Παράδοσή της στο Λαμπαδηδρόμο. Αμέσως μετά και μέσα σε συγκινητικό κλίμα έγινε η παράδοση της Φλόγας από τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, στη δήμαρχο της Τραπεζούντας, Ορχάν Γκουμρουκτσουόγλου: «Είναι τιμή για μας να βρισκόμαστε στην Αθήνα, την πόλη που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και διέδωσε στον κόσμο τις αξίες του σεβασμού, της υπεροχής και της φιλίας. Θα μεταφέρουμε αυτή τη δάδα πίσω στην Τραπεζούντα, όπου θα συναντηθούν οι αθλητές και οι συνοδοί από 49 χώρες, με την τιμή και την ικανοποίηση που αισθανόμαστε τώρα, που παίρνουμε την Φλόγα από την Αθήνα. Στο φως αυτής της δάδας, η Τραπεζούντα θα επιδείξει το πνεύμα σεβασμού, της φιλίας και της υπεροχής».
ΠΗΓΗ:onsports

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ