Πρώτη «ναυμαχία» για την κούπα!

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Την τελευταία φορά που ο κόσμος του πόλο παρακολούθησε τελικούς πρωταθλήματος ανάμεσα στη Βουλιαγμένη και στον Ολυμπιακό η Ελλάδα ετοιμαζόταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, τη χώρα κυβερνούσε η ΝΔ, δεν είχε αρχίσει ακόμη το επικό Ευρωπαϊκό
πρωτάθλημα της Πορτογαλίας και γενικά οι Έλληνες είχαν λεφτά για να ξοδέψουν και γλεντούσαν. Τώρα τίποτε από όλα αυτά δεν ισχύει. Ούτε λεφτά υπάρχουν, ούτε Ολυμπιακοί Αγώνες, ούτε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά ούτε και κυβέρνηση ΝΔ.

Στον χώρο του πόλο και συγκεκριμένα στις δυο ομάδες που θα ξεκινήσουν το βράδυ της Τετάρτης (19:00) στον Πειραιά τους τελικούς για την ανάδειξη του πρωταθλητή κάποια έχουν μείνει ίδια αλλά πολλά έχουν αλλάξει. Ο τεχνικός της Βουλιαγμένης Τεό Λοράντος ήταν παίκτης της Βουλιαγμένης και πάλεψε μαζί με τους συμπαίκτες του να πάρει την κούπα από τον Ολυμπιακό. Ο Βαγγέλης Πάτερος, που από το 2005 είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού, τότε ήταν στη Γλυφάδα ενώ ο αρχηγός του Ολυμπιακού Τάσος Σχίζας διένυε τη 2η χρονιά του στο λιμάνι. Ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος την εποχή εκείνη έβγαζε μάτια με το σκουφάκι του Ολυμπιακού στους τελικούς ενώ ο Χρήστος Αφρουδάκης έπαιζε στην Βουλιαγμένη μαζί με τον αδελφό του, τον Γιώργο, τον Ρέππα και τον Μάζη.

Αρχηγός στον Ολυμπιακό ήταν ακόμη ο Θέμης Χατζής ενώ ο Γιάννης Φουντούλης είχε ξεκινήσει δειλά να παίζει στη Χίο όπως και ο Χριστόδουλος Κολόμβος στο ΝΟΠ. Προπονητής στον Ολυμπιακό ήταν ο Βέσελιν Τζούχο ο οποίος άνετα έφτασε στην κατάκτηση του νταμπλ. Στην ομάδα του Πειραιά έπαιζε ακόμη ο Γιώργος Ψύχος, ο Σάκης Πλατανίτης, ο Δημήτρης Κραβαρίτης και ξένος της ήταν ο μέγας Πέταρ Τρμπόγεβιτς, ο οποίος αυτές τις ημέρες προετοιμάζεται μαζί με τον Θόδωρο Χατζηθεοδώρου στο Βελιγράδι για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Ο ένας στην Μπούντβα και ο άλλος στην Παρτιζάν.

Εμπειρία και νιάτα!

Ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που δεν έχει παίξει σε τελικούς είναι ο Χριστόδουλος Κολόμβος. Ο Νίκος Δεληγιάννης παίζει ανελλιπώς από το 2001 έως σήμερα ενώ ο Γιάννης Φουντούλης έχει αγωνιστεί μόνο μια χρονιά. Στη Βουλιαγμένη μόνο τρεις έχουν παίξει σε τελικούς. Ο Διονύσης Καρούντζος και ο Μάνθος Βουλγαράκης με τον Εθνικό και ο Γιώργος Κατσαούνης με τον Πανιώνιο. Επίσης ο Πρωτονοτάριος και ο Κατσαούνης ήταν τότε στους μικρούς της Βουλιαγμένης! Σαφώς και η εμπειρία παίζει μεγάλο ρόλο στους τελικούς. Στους πάγκους ο Βαγγέλης Πάτερος από το 2005 που είναι στην ομάδα έχει κοουτσάρει τον Ολυμπιακό στους τελικούς του 2006, του 2006, του 2007, του 2008, του 2009 και του 2010 και έχει χάσει μόνο στους πρώτους. Από την άλλη ο Λοράντος δεν έχει δώσει ποτέ το παρών σε τελικούς ως τεχνικός.

Για το 26ο και για το 4ο

Ο Ολυμπιακός στη σειρά των τελικών που αρχίζει την Τετάρτη (Μοίραλης, Βασιλείου) και συνεχίζεται το Σάββατο (Λαιμός) έχει να διεκδικήσει τον 26ο τίτλο της ιστορίας του. Η ομάδα του Πειραιά έχει κυριαρχήσει απόλυτα στην Α1 που ξεκίνησε το 1987 αφού έχει κερδίσει 15 κούπες. Από την άλλη η Βουλιαγμένη έχει 3 πρωταθλήματα στην ιστορία της. Το πρώτο κατακτήθηκε το 1991 και ακολούθησαν αυτά του 1997 και του 1998 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πάρει επτά κούπες με αντίπαλο τη Βουλιαγμένη. Το 1996, το 1999, το 2000, το 2001, το 2002, το 2003 και το 2004.

Η χρονιά

Η Βουλιαγμένη πήρε κάτι πολύ σημαντικό φέτος από τον Ολυμπιακό. Τον υποχρέωσε σε ήττα στο πρωτάθλημα μετά από 100 αγώνες και αυτό συνέβη τον Φεβρουάριο στον Πειραιά όταν ο Ολυμπιακός, λόγω της αποχής των αθλητών, κατέβηκε με την εφηβική ομάδα.  Η Βουλιαγμένη κέρδισε με 16-3. Στο δεύτερο παιχνίδι στο Λαιμό ο Ολυμπιακός νίκησε με 5-4. Για να φτάσει στον τελικό ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-0 τον Παναθηναϊκό και η Βουλιαγμένη με 2-1 τον Πανιώνιο. Οι δυο χαμένοι θα συναντηθούν την Τετάρτη στη Νέα Σμύρνη (19:00) στον 1ο αγώνα για την τρίτη θέση που οδηγεί στην Ευρωλίγκα. Το ωραίο της ιστορίας είναι πως ο Πανιώνιος απέκλεισε φέτος τόσο στο Λεν Τρόφι όσο και στο κύπελλο τη Βουλιαγμένη αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο έχοντας 20 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα ενώ η Βουλιαγμένη ήταν 2η με 19-0-3. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως ο Ολυμπιακός έχει να χάσει σε τελικούς από το 2008!

ΠΗΓΗ:theplayer

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ