Ελεύθερη συμμετοχή των παιδιών στον αθλητισμό

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ο Αθλητισμός στην παιδική ηλικία βρίσκεται σύμφωνα με την Παγκόσμια αθλητική πραγματικότητα σήμερα, στο επίκεντρο του κοινωνικού ενδιαφέροντος. Οι διαφοροποιημένες συνθήκες ζωής κάτω από τις οποίες μεγαλώνει το παιδί στη σημερινή κοινωνία, απαιτούν ανάλογες προσεγγίσεις και προοπτικές για τον παιδικό
αθλητισμό. Επί πλέον, είναι απόλυτα αποδεδειγμένο, ότι η ύπαρξη του αθλητισμού μιας χώρας, αποκτά γερά θεμέλια, μόνο, όταν στηρίζεται στη δική του υποδομή. Εξάλλου και το επίπεδο οποιουδήποτε εθνικού αθλητισμού αποκτά προοπτικές, μόνο, όταν στηρίζεται στη δική του υποδομή και από το πόσο σωστά λειτουργεί.

Ο αθλητισμός στα παιδιά δημιουργεί βιώματα χρήσιμα για τη ζωή και ξυπνά μέσα τους τα πιο όμορφα συναισθήματα. Είναι μια δυναμική που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει. Είναι ο τομέας που αποδεικνύει την ικανότητα του ανθρώπου να βιώνει μηνύματα συναδέλφωσης και ομορφιάς. Αρχές και αξίες απαραίτητες για μια ολοκληρωμένη κοινωνία.

Είναι λοιπόν, ανάγκη κοινωνική και βιολογική να φέρουμε τα παιδιά στον Αθλητισμό. Εκείνο όμως που έχει σημασία, είναι ότι θα πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον των παιδιών στον Αθλητισμό και ΟΧΙ στον πρωταθλητισμό. Αλίμονο, αν για να ικανοποιήσουμε τις δικές μας φιλοδοξίες και ίσως κάποια όνειρα που ξυπνούν μέσα μας, παρακολουθώντας κάποιους μεγάλους αγώνες, θα είναι ο λόγος που θα κατευθύνουμε τα παιδιά μας στον Αθλητισμό.

Οι νέοι, είναι ανάγκη να στραφούν προς τον Αθλητισμό και να ασχοληθούν ενεργά για να ξεφύγουν κύρια, από τις παγίδες που κρύβει η κάθε κοινωνία.

Σε μια εποχή που τα σχολεία αδυνατούν να προσφέρουν αυτήν τη δυνατότητα όταν ελλοχεύει ο κίνδυνος των ναρκωτικών και όλες οι άλλες σύγχρονες αρνητικές κοινωνικές τάσεις, ο Αθλητισμός είναι η μόνη σωστή επιλογή που θα αποτρέψει τους νέους από τους κινδύνους.

Η ενασχόληση με τον Αθλητισμό προκαλεί στα παιδιά βιώματα που έχουν σχέση με το σεβασμό, την πειθαρχία, την επιμονή, την υπομονή, την οριοθέτηση στόχων. Μέσα δε από τον ανταγωνισμό, μαθαίνουν να αποδέχονται τον καλύτερο και να προσπαθούν με έντιμα και θεμιτά μέσα να γίνουν καλύτεροι. Μαθαίνουν να συμπεριφέρονται σωστά σε μια κλειστή κοινωνία. Είναι απόλυτα, σίγουρο, ότι αυτά τα εφόδια θα τα φέρει μαζί του το παιδί σε όλη τη ζωή του και θα αποτελούν τα ισχυρότερα εχέγγυα γι’ αντιμετώπιση των δυσκολιών που θα βρει μπροστά του στη μελλοντική του ζωή.

Πρέπει να γίνει κατανοητή η τεράστια διαφορά που έχουν οι έννοιες του αθλητισμού και πρωταθλητισμού. Τα παιδιά πρέπει να στραφούν προς τον αθλητισμό σε όποιο άθλημα θέλουν. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να πιεστούν για επιδόσεις ή διακρίσεις. Πρέπει πρώτα να τον αγαπήσουν και να μην οδηγηθούν άθελά τους στον κορεσμό. Τα παιδιά θα πρέπει να πεισθούν να στραφούν στον Αθλητισμό και να αφεθούν στη δική τους επιλογή. Εκείνο που πρώτιστα χρειαζόμαστε, είναι πολλά παιδιά στον Αθλητισμό. Από ’κει θα προέλθουν και οι πρωταθλητές. Αυτό όμως, που προέχει, είναι να δημιουργήσουμε πρώτα καλύτερους πολίτες και είναι βέβαιο πως ταυτόχρονα θα έχουμε και καλύτερους αθλητές και αθλήτριες. Η ενεργός συμμετοχή των παιδιών, ελεύθερα, στον Αθλητισμό είναι η λύση.
ΠΗΓΗ:Σημερινή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ