Ερευνάται η υπόθεση Τζούκιτς

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ο οργανισμός αντιντόπινγκ της Αυστρίας ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση άρνησης ελέγχου του Ντίνκο Τζούκιτς. Ο πρωταθλητής Ευρώπης στα 200 μ. πεταλούδα (σε 25άρα πισίνα) την Τρίτη (24/05) πριν την απογευματινή προπόνηση είχε δεχθεί
την επίσκεψη των ελεγκτών προκειμένου να δώσει δείγμα για έλεγχο. Ωστόσο ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε για τις κακές συνθήκες υγιεινής που επικρατούσαν και χωρίς να δώσει δείγμα, μπήκε στην πισίνα για προπόνηση. Αργότερα εξήγησε ότι πίστευε ότι οι ελεγκτές θα περίμεναν να τελειώσει την προπόνηση, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Τη Δευτέρα (30/05) οι υπεύθυνοι του αυστριακού οργανισμού αντιντόπινγκ (NADA) εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν ότι θα γίνει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο Ντίνκο Τζούκιτς παραβίασε τους κανονισμούς αντιντόπινγκ, ενώ κάποια στιγμή τις επόμενες οκτώ εβδομάδες ο αθλητής θα κληθεί σε απολογία.


«Είμαι ικανοποιημένος που ο NADA σκοπεύει να ρίξει φως στην υπόθεση. Είναι σημαντικό για μένα, μια ανεξάρτητη αρχή να διαπιστώσει ότι δεν έκανα κάτι παράνομο», δήλωσε ο Ντίνκο Τζούκιτς.


Προς το παρόν, ο αθλητής δεν έχει τιμωρηθεί. Αν πάντως διαπιστωθεί ότι πρόκειται για περίπτωση άρνησης ελέγχου ντόπινγκ, που ισοδυναμεί με θετικό δείγμα, κινδυνεύει με ποινή αποκλεισμού έως και δύο ετών, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. 

ΠΗΓΗ:exedrasports.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ