Άρης Γρηγοριάδης: «Έχω σκεφθεί να σταματήσω»

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Δεν θέλουμε να τρομάξουμε, τους φίλους της κολύμβησης, λίγο πιο διαβαστερό θέλαμε να κάνουμε τον τίτλο. Υπάρχει πολύ νερό πισίνας, που θα πρέπει να διανύσει ο Άρης Γρηγοριάδης, για να κρεμάσει το μαγιό του. Λίγο πριν αναχωρήσει
για το πολύ υψηλού επιπέδου μίτινγκ κολύμβησης στη Μπάνια Λούκα (28-29/5), όπου δεν πάει με το άγχος, που πάνε άλλοι Έλληνες κολυμβητές, να πιάσουν το όριο για τη Σαγκάη, το Aquaticsnews.com βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και μίλησε με τον Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή για όλους και για όλα.

Στους αγώνες που έχεις πάρει μέρος πήγες καλά. Δείχνεις σε καλή κατάσταση…

«Οι αγώνες αυτοί φέτος αποτέλεσαν στάδιο προετοιμασίας. Ήταν θετικά τα συμπεράσματα που βγήκαν για τη δεδομένη χρονική στιγμή, του κάθε αγώνα. Το μίιτνγκ, που με ενδιαφέρει να πάω καλύτερα είναι αυτό, στη Μπάνια Λούκα, που γίνεται σε λίγες ημέρες. Η πισίνα εκεί είναι σύγχρονη, οι αγώνες θα είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Θα είναι ένα πραγματικά δυνατό μίτινγκ και θα επιδιώξω ένα χρόνο κοντά στο ρεκόρ μου».

Έχεις πιάσει το όριο για το Παγκόσμιο. Εκεί στη Σαγκάη τι μπορεί να καταφέρεις;

«Στη Σαγκάη θα επιδιώξω να κατεβάσω τους χρόνους μου.
Πιστεύω ότι με ένα 53.30 θα μπορέσω να μπω στον τελικό των 100μ. ύπτιο, όλη  η προετοιμασία στηρίχθηκε σε αυτή τη λογική και την προσπάθεια και πηγαίνω καλύτερα, γιατί το 100άρι είναι και ολυμπιακό αγώνισμα. Στο 50άρι αν καταφέρω να πάω γύρω στα  25΄΄ θα είναι καλά και πιστεύω να είναι στον τελικό».
 
Η φετινή χρονιά ήταν αρκετά δύσκολή για όλους, όσον αφορά στην προετοιμασία.

«Πραγματικά οι φετινές συνθήκες ήταν δύσκολες. Με κλειστά τα κολυμβητήρια, λόγω έλλειψης πετρελαίου δύσκολα μπορούσες να κρατηθείς σε φόρμα. Τα κολυμβητήρια άνοιξαν στις 11 Δεκεμβρίου. Το ξεπεράσαμε κάνοντας τους γυρολόγους. Αναγκαζόμασταν να κολυμπάμε στην Πτολεμαϊδα στη Νάουσα και παρά τα προβλήματα, έχουμε καταφέρει όλοι μας να πετύχουμε καλύτερους χρόνους από την περυσινή χρονιά».
 
Δύσκολη χρονιά γενικά. Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να έχει αφήσει ανεπηρέαστη την ελληνική κολύμβηση;

«Τα πράγματα είναι γενικά δύσκολα και όχι μόνο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά βλέπουμε και σε μεγάλους  επαγγελματικούς συλλόγους, να μην τα βγάζουν πέρα. Ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, πόσο μάλλον οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι, που εξαρτώνται από την Πολιτεία και όταν δεν υπάρχει βοήθεια από εκεί, ανατρέπονται τα μέχρι τώρα δεδομένα. Δεν είμαι ο αρμόδιος, για να υποδείξω πως θα γίνει αυτή η οικονομική εξυγίανση, αλλά ο αθλητισμός έχει πάρει άσχημη πορεία.
Και εγώ, ήμουν από τους τυχερούς που πρόλαβαν τα κίνητρα, τώρα τα έχουν κόψει και αυτά και αναγκάζουν ταλέντα 18-19-20 χρονών να σταματήσουν τον πρωταθλητισμό και να ασχοληθούν με κάτι άλλο, για να μπορέσουν να επιβιώσουν».

Πόσο απέχει το επίπεδο της ελληνικής κολύμβησης από την παγκόσμια και πόσο από την ευρωπαϊκή;

«Από την παγκόσμια υπάρχει διαφορά επιπέδου. Με την ευρωπαϊκή πιστεύω ότι τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά. Έχουμε κατακτήσει αρκετά μετάλλια, τα πάμε καλά στις διοργανώσεις, έχουμε παρουσίες σε τελικούς. Και πάλι καλά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Στην κολύμβηση, και όχι μόνο, παίζει ρόλο και στην κατάσταση που θα βρεθεί ο αθλητής τη συγκεκριμένη ημέρα. Για να φθάσεις σε υψηλό επίπεδο πρέπει να κάνεις καλή και σοβαρή προετοιμασία. Σε ποια κολυμβητήρια; Όταν πλέον νοικιάζουν το ΟΑΚΑ και μάλιστα πολύ ακριβά. Οι χρόνοι δεν βγαίνουν με μαγικά, ούτε άμεσα. Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Ελπίζω να μην έχουμε άλλα προβλήματα και να μπορέσουν να βγουν οι χρόνοι που θέλουμε».

Πως κρίνει ένας παγκόσμιος πρωταθλητής τις επιστροφές των μεγάλων ονομάτων όπως του Θορπ ή του  Κλιμ, αλλά και την αποχώρηση του Άαρον Πίρζολ;

«Με εξέπληξε περισσότερο και από την επιστροφή του Θορπ, η αποχώρηση του Πίρζολ. Δεν το περίμενα, γιατί ήταν σε καλή κατάσταση. Όσον αφορά στις επιστροφές κυρίως του Θορπ και μετά του Κλιμ, πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο να βρουν τον παλιό καλό εαυτό τους.
Μετά είναι και τα αγωνίσματα που μετέχουν. Η πεταλούδα έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και υπάρχουν πολύ καλοί Αυστραλοί, που θα πρέπει να ξεπεράσει ο Κλιμ για να μπορέσει να δώσει το παρών στο Λονδίνο. Ο Θορπ είναι πιο μικρός σε ηλικία και σίγουρα αν καταφέρει να πιάσει τους χρόνους, που έκανε πριν την αποχώρησή του, τότε θα πρωταγωνιστήσει και πάλι, αν και το θεωρώ δύσκολο».
 
Από την Πληροφορική στη Γυμναστική Ακαδημία, απόφαση ζωής ή ανάγκης;

«Η Πληροφορική ήταν δύσκολη σχολή. Είμαι και στο Πολεμικό Ναυτικό και έτσι διάλεξα κάτι όχι πιο εύκολο, απλά πιο κοντά σε μένα ώστε να μπορώ να προλαβαίνω. Δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω λύση ανάγκης, γιατί στην πορεία ανακάλυψα ότι μου αρέσει περισσότερο τελικά. Ίσως να έπρεπε να είχα επιλέξει τη Γυμναστική Ακαδημία, από  την αρχή».

Και σκέφτεσαι να την τελειώσεις. Να πάρεις πτυχίο;

«Όταν κάνεις πρωταθλητισμό και μάλιστα υψηλού επιπέδου, δύσκολα μπορείς να συνδυάσεις δύο πράγματα, αλλά στα μελλοντικά μου σχέδια είναι να τελειώσω τη σχολή και να πάρω το πτυχίο μου». 

Έχεις σκεφθεί να σταματήσεις; Μετά και την πολύ δύσκολη αυτή χρονιά, που μάλλον θα έχει και συνέχεια…

«Δεν το κρύβω ότι έχω σκεφθεί να σταματήσω μετά το 2012. Κάποιος θα μου πει ότι «θα σταματήσεις στα 27 σου, είσαι αρκετά μικρός», οι δυσκολίες όμως είναι πολλές και γίνονται περισσότερες. Οπότε μπορεί και να σταματήσω. Ναι το έχω σκεφθεί».

Οι στόχοι για τον Άρη Γρηγοριάδη μέχρι που φθάνουν;
«Στόχος μου είναι να βρίσκομαι πάντα μέσα  στους 8-10 καλύτερους κολυμβητές και φυσικά να μπορέσω να πάρω μέρος σε έναν τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ