Ένας διαφορετικός Ολυμπιακός

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Τα οικονομικά προβλήματα, οι αποχωρήσεις, οι αγωγές και η διοικητική αδιαφορία αποδεικνύουν πως ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.Στον Ολυμπιακό πηγαίνει ο τίτλος του φαβορί όσον αφορά στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και ουδείς αμφιβάλει γι’ αυτό. Ωστόσο, αν γίνει η έκπληξη
στην τελική φάση και ο τίτλος βρεθεί στη Βουλιαγμένη, ενδεχομένως κάποιοι να πουν ότι… «δεν το απέκλειαν».

Το βάθος πάγκου που έχει ο Ολυμπιακός σίγουρα δεν το έχει ούτε η Βουλιαγμένη αλλά και καμία άλλη ελληνική ομάδα, αν αναλογιστεί κανείς πως η μισή Εθνική Ελλάδας απαρτίζεται από παίκτες του «ερυθρόλευκου» συλλόγου.
Αυτοί είναι οι: Χρήστος Αφρουδάκης, Γιώργος Ντόσκας, Βαγγέλης Δελακάς, Χριστόδουλος Κολόμβος, Μανώλης Μυλωνάκης, Αργύρης Θεοδωρόπουλος και Γιάννης Φουντούλης.


Κακός οιωνός το ξεκίνημα

Ωστόσο, το ξεκίνημα της αγωνιστικής σεζόν προμήνυε μια διαφορετική χρονιά από τις προηγούμενες. Το περασμένο καλοκαίρι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ενημερωθεί για περικοπές και μειώσεις στους μισθούς τους, με τη «σημαία» του συλλόγου τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου να απομακρύνεται από το λιμάνι και να βαίνει προς το Βελιγράδι. Ο Γιώργος Αφρουδάκης αποχώρησε για τον «αιώνιο» αντίπαλο, ενώ ο τερματοφύλακας Νίκος Δεληγιάννης μιλούσε για διοικητική αδιαφορία.


Εκτός και ο Βλοντάκης

Στη συνέχεια της σεζόν, την πόρτα της εξόδου «άνοιξε» ο Αντώνης Βλοντάκης, αφού ο έμπειρος φουνταριστός δεν μπορούσε να δεχτεί ότι θα παίζει χωρίς να πληρώνεται και αποφάσισε να σταματήσει για φέτος, ενώ παράλληλα έκανε αγωγή στον «ερυθρόλευκο» σύλλογο για τα χρήματα που του χρωστούσε.


Παραίτηση Συγγελίδη

Στο μεταξύ, στον Ολυμπιακό άλλαξαν τα πράγματα όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και διοικητικά, αφού ο Γιάννης Συγγελίδης έδειχνε αδύναμος να αντεπεξέλθει στο διοικητικό βάρος και παραιτήθηκε από την προεδρία του Ερασιτέχνη. Προσωρινά τη θέση του ανέλαβε ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης ο οποίος παραμένει μέχρι και σήμερα, έχοντας ωστόσο προγραμματιστεί νέες αρχαιρεσίες τον Ιούνιο.


Αποχή παικτών και η πρώτη ήττα

Η απληρωσιά συνεχιζόταν, με τους παίκτες να μιλούν για οφειλόμενα τριετίας, ενώ ουδείς ενδιαφερόταν να δώσει απάντηση για λύση επί του θέματος. Μόνο όπλο των αθλητών; Η αποχή. Μετά από συνεχείς προειδοποιήσεις έκαναν τελικά πράξη την απειλή τους και απείχαν από το παιχνίδι του πρώτου γύρου απέναντι στη Βουλιαγμένη στις 5 Φεβρουαρίου. Ο Βαγγέλης Πάτερος δεν συμμετείχε στην απόφαση των αθλητών και κατέβασε στον αγώνα τους «μικρούς» σε ηλικία αθλητές, με τους «ερυθρόλευκους» να γνωρίζουν την ήττα με 16-3. Σε αυτό το παιχνίδι μπήκε και το τέλος του σερί των 101 νικών του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.


Φωνή βοώντος εν τη ερήμω

Τι κι αν η ανδρική ομάδα απείχε, τι κι αν οι «μικροί» του Ολυμπιακού συγκινήθηκαν για τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τη Βουλιαγμένη, επηρεασμένοι και αυτοί από τη δυσάρεστη κατάσταση, τι κι αν το σερί έσπασε, εξελίξεις δεν υπήρξαν. Η διοίκηση δήλωσε ακόμα μεγαλύτερη αποχή, με τους εκπροσώπους της να τονίζουν πως αδυνατούν να βρουν τα χρήματα για πληρωμές και η απόφαση ήταν μία: «Να τελειώσει το πρωτάθλημα με τους «μικρούς».


Επιστρέφουν οι άνδρες

Την ίδια εβδομάδα, η ανδρική ομάδα είχε συνάντηση και έβαλε το συναίσθημα πιο πάνω από το «εγώ τους» και τα χρήματα. Η απόφαση που πάρθηκε ήταν να τελειώσουν ο φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις του συλλόγου δίχως νέες αποχές, γκρίνια και αποχωρήσεις και το τέλος θα βρει τον καθένα να παίρνει τις αποφάσεις του.


Χωρίς βίζα ο Κομάντινα

Στη γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού έκαναν έξωση των παικτριών από τα σπίτια τους, αφού η πειραϊκή ομάδα δεν είχε πληρώσει ενοίκια, στους άνδρες δε, κυνηγούσαν τον Άντρια Κομάντινα. Όχι μόνο για τα ενοίκια, αφού ο Ολυμπιακός όφειλε ενοίκια πάνω από ένα έτος, αλλά και για παράνομη διαμονή στην Ελλάδα. Ο λόγος ήταν πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πληρώσει την ανανέωση της βίζας του Κροάτη και τον παίκτη, κυνηγούσε η αστυνομία…


Φεύγει από αρχηγός ο Δεληγιάννης

Λίγο πριν το Πάσχα, οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη είχαν υποσχεθεί πως θα δώσουν μέρος των οφειλών στους παίκτες από τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί από το φιλικό της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα, με σκοπό τη «σωτηρία» του Ερασιτέχνη. Χρήματα δεν δόθηκαν και ο άνθρωπος που…  χτυπούσε πόρτες για απαντήσεις αλλά στου… «κουφού την πόρτα», απαντήσεις δεν πήρε, ο αρχηγός της ομάδας, Νίκος Δεληγιάννης αγανακτισμένος αποφάσισε  να παραιτηθεί από την αρχηγία. Τη θέση του πήρε ο Τάσος Σχίζας.


Και τώρα Κούπες…

Και κάπως έτσι, κύλησε η χρονιά για τον Ολυμπιακό. Και ποιος θα το πίστευε; Παρά τα όσα προβλήματα προαναφέραμε, η ομάδα του Πειραιά θα λάβει μέρος στην τελική φάση του πρωταθλήματος αλλά και στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος, όντας το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση των τίτλων. Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί για να προσθέσει στην τροπαιοθήκη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού την 26η Κούπα του πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου και πανέτοιμος για να σηκώσει τη 14η Κούπα του Κυπέλλου Ελλάδας. Τι θα γίνει στη συνέχεια, ουδείς γνωρίζει και το μόνο που μπορούμε να πούμε χαριτολογώντας: Τουλάχιστον δεν έπληξαν…
ΠΗΓΗ:onsports

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ο.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΦΑ ΝΙΚΗ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΓΚΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
ΡΕΒΥΘΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΕΦ.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦ.ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΕΦ.ΥΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΦΛΩΡΕΝΤΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Κ.
ΣΤΟΥΠΗΣ Γ.
ΜΑΤΖΑΒΑΚΗ Α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

email: n.o.aliveriou61@gmail.com

Τηλ.& fax: 2223023650

Γραφεία: Κάραβος Αλιβερίου Τ.Κ. 34500

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ROAD TO TOKYO - ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ